Hvad er PG og VG?

Introduktion

I denne vejledning ser vi på hvad der er i e-juice og især PG og VG, fordi det er det, der udgør det meste af hvad der er i e-juice – egenskaber, forskelle og vigtigst af hvilken rolle det spiller i e-cigaret-verden. Mange e-cigaret-begyndere kan blive lidt forvirrede over, hvad PG og VG er, så vi på e-juice24.dk syntes, det ville være rart at se nærmere på begge disse for at rydde op i eventuelle spørgsmål.

Propylenglykol (PG) og Vegetabilsk glyserin (VG)

Propylenglykol (PG)

For det første står PG for propylenglykol, og VG står for vegetabilsk glycerin eller som det kaldes på Dansk; Vegetabilsk glycerin og propylenglycol.

Propylenglycol er en kunstig blanding, der bruges i mange fødevarer og lægemidler, såsom salver, kropscremer, makeup og endda dine yndlingsrøde krydderier, der får chips til at smage så meget bedre!

Det er ikke-giftigt og sikkert til konsum, hvilket gør det til den perfekte væske, der bruges i e-juice. PG er lugtfri, når den opvarmes, og når den blandes med nikotin, giver den et simuleret hals-hit ud over at være smagsbæreren. Hvis du leder efter en stærkere smag og et hårdere halsbeslag fra nikotin, vil en højere PG-baseret e-juice være vores anbefaling til dig.

Her er en liste over andre produkter, der indeholder propylenglykol:

  • Astmainhalatorer
  • Skønhedsprodukter (Shampoo og Babyservietter)
  • Kaffe-baserede drikkevarer
  • Flødeis

 

Vegetabilsk glyserin (VG)

Vegetabilsk glycerin er en naturlig blanding, der kontrollerer mængden af ​​dampproduktion i en e-juice. Det havde sine rødder indlejret i vaping, længe før vaping faktisk var en ting, som den væske, der blev brugt i rygemaskiner, film, scener og mere.

VGs fordampningsegenskaber gør det til en perfekt ingrediens til brug i e-juice, da det er ikke-giftigt. Jo højere VG, desto tættere er dampproduktionen. Derudover vil e-juice med et højere VG-indhold blandes mindre med nikotinen, hvilket giver et jævnere halshit, hvilket gør det til det perfekte valg til brug sammen med sub ohm vape.

Vi har lavet en kort liste over produkter, der indeholder vegetabilsk glycerin, som du finder nedenfor. VG er i flere produkter, end du måske tror:

  • Mejeriprodukter og proteiner
  • Mat såsom ost, yoghurt, mælk og fløde.
  • Forarbejdede grøntsager og frugter. Grøntsager og frygter indeholder normalt ikke glycerin, medmindre de er forarbejdet.
  • Korn og bagværk.

 

Nu ved vi, hvad grundlaget for e-juice er, men hvilke blandingsforhold kan jeg få dampvæsker i, og hvordan vil de påvirke min e-cigaret-oplevelse?

Dette afhænger af producenten, da de fremstiller e-juicen med det bedste blandingsforhold mellem PG / VG og smagen. Du kan få en række e-væsker med forhold på 80% PG / 20% VG og helt op til 0% PG / 100% VG.

Som nævnt ovenfor vil forskellige blandingsforhold mellem PG og VG give forskellige resultater såsom hårdere nakkeslag, tættere damp og endnu stærkere smag. Hvis du stadig er usikker eller har brug for hjælp, er du velkommen til at kontakte os!

Hvor sikker er PG / VG?

Både propylenglycol og vegetabilsk glycerin er ikke-toksiske blandinger, som som tidligere nævnt er egnede til konsum. Hvis du bruger en e-juice, der indeholder et højt PG-forhold, kan du finde nogle milde bivirkninger, der kan omfatte ondt i halsen, tør mund eller øget tørst. Disse symptomer varer kun kort tid, da din krop tilpasser sig vaping, men det er altid en god ide at forblive hydreret.

Hvad er PG-intolerance, og hvordan kan det påvirke mig?

PG-intolerance er naturlig, da det simpelthen er en allergisk reaktion på PG. Hvis du lider af en propylenglycolintolerance, anbefales det at bruge en e-juice med et blandingsforhold på så meget VG som muligt.

Nogle af de mest almindelige problemer med PG-intolerance kan være meget tørre hals- eller mundsår. PG-intolerance kan være mild eller alvorlig afhængig af personen, men hvis du nogensinde er i tvivl, skal du stoppe med at bruge e-juice straks og kontakte din læge. Vi anbefaler, at du medbringer flasken e-juice for at se din læge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *